Mistrovství světa v Jihoafrické republice method feeder 3. – 4. 12. 2022

Do JAR jsme jeli reprezentovat ČR v disciplíně method feeder, která se v dnešní době stává velmi populární. Jedná se o disciplínu, kde se chytá se speciálním krmítkem a krátkým návazcem, přičemž se nástraha schová přímo do krmítka.
Závody v JAR probíhaly na velmi zarybněné a krásné vodě NylDam, ve které se vyskytují především kapři a sumci. Během týdne probíhaly tréninky, ve kterých jsme vymýšlely různé taktiky a vázali všechny potřebné pruty a zkoušeli všechny možné nástrahy. Závod probíhal ve dvou dnech, kde se následně sečtou výsledky ze 4 sektorů a vítěze určí nejmenší součet. Po prvním dnu jsme byly průběžně na 4. místě, kdy Pavel Hanuš chytal parádně od startu a vybojoval 2 v sektoru, Míra Ešpandr urval skvělou 4 v sektoru, Petr Klásek to rozjel ve velkých rybách, z čehož byla 4 v sektoru a nakonec Pepa Konopásek vybojoval cennou 8 v sektoru. Věděli jsme, že medaile je velmi blízko. Druhý den jsme do toho dali vše a následné výsledky nám potvrzují bronzovou medaili, Pavel s Petrem za 1 v sektoru, Míra 6 a Pepa 7. Jako bonus dopadla i bronzová medaile v jednotlivcích pro Pavla Hanuše. Co dodat.., skvěle zarybněná voda, super parta přátel a titul druhý vícemistr světa!

Obrovské poděkování patří vám všem, kteří nás podpořili nejen finančně, ale i povzbuzením a každým příspěvkem, což nás hnalo neskutečně dopředu! Opravdu díky a smekám před vámi! Celý šampionát byl pro nás samotné finančně náročný, ale vyplatilo se! V letošním roce už je to třetí medaile po MS v klasickém feederu a MS v plavané!

Složení týmu:
Pepa Konopásek
Pavel Hanuš
Miroslav Ešpandr
Petr Klásek

Luca Pergreffi (trenér)
Michal Porteš (vedoucí týmu)