XV. ročník závodu Poličská muška dvojic – výsledky


Milí muškařští přátelé, kamarádi, dovolte mi z mého pohledu pár slov za krásnou dnešní akcí – Podzimní muškou.
Účast 118 skvělých muškařů, které bych nazval českou muškařskou elitou, považuji v dnešní době za skvělou. Je to ten největší důkaz, že muškařská rodina je bezvadnou partou a že se vždy všichni rádi schází. Bylo to vidět i na závěrečném loučení, kdy podávání rukou a plácání po zádech nebralo konce. To považuji za nejcennější poznání dnešní akce.
Úlovek 789 pstruhů – lososů, sivenů, candátů a štik můžeme každý z nás hodnotit porůznu. Já nejsem zklamaný a s ohledem na počasí, kdy při prvním kole mírně pršelo, jistě byl i nižší tlak a téměř bezvětří, považuji za solidní. Naplnil se i můj předpoklad, kdy jsem po prvním kole zde napsal předpoklad a očekávání, že jednotlivá kola budou na ulovené ryby velmi vyrovnaná.
Dovolte mi několik čísel, z kterých si každý z vás udělejte svůj názor:
— nově jsme dosadili cca 2000 ryb
— odhadovaný zbytek taktéž cca 2000 zkušených a popíchaných ryb
— za pouhých 300 minut čistého času rybaření uloveneno 789 ryb
— největší ryby, 2 krát pstruh – losos 62 cm
— dále zhruba dalších 20 pstruhů mezi 50 – 60 cm
— ponecháno 92 ryb
Velké poděkování si zaslouží Pepa Konopásek za celkovou organizaci dnešního závodu, veliké poděkování vám všem za účast a v neposlední řadě za bezchybné spočítání výsledků a též i celému zázemí, které se staralo o naši zízeň a hlad. V neposlední řadě chci osobně poděkovat i za páteční podvečerní atmosféru, kdy se v hospůdce sešla celá řada z vás a já měl pocit, že jsme se vrátili do zlatých starých časů a do atmosféry, která vždy všechny naše závody provázela. Děkuji moc.
muska-dvojice-28.10.23
Výsledky ke stažení zde