Poličský candát 2023 – výsledky

Poličský candát 2023 – jaký byl
Přátelé, kamarádi, vážení účastníci letošního ročníku poličský candát, dovolte mi malé ohlédnutí, jaký, že ten letošní ročník byl?
Za neskutečně nádherného rána se do závodu zapsalo, včetně páteční prezentace, celkem 300 skvělých rybářů a rybářek z celých Čech a Slovenska. Ráno bylo nádherné, teplota nad nulou, bezvětří a bez deště, obloha téměř vyjasněná, slibující slunce.
Všude vládla velmi pohodová a přátelská atmosféra. Čas rychle běžel, půl deváté a Lojza zvoncem zvoní začátek prvního kola. Jako vždy, všichni jsme napjatí a plní očekávání, jak že to s tím braním ryb letos bude. Hluboko v duši věřím, že by to mohlo být skvělé, ryb a to velkých, jsme vysadili nebývale. Ano, je tomu tak, první okamžiky, první náhozy a začíná doslova lososí tanec, všude, napravo, nalevo, všude je vidět zdolávat především krásné velké pstruhy – lososy a samozřejmě i štiky. Výsledek prvního kola je téměř neuvěřitelný, ale především počet ponechaných ryb svědčí, že se ryby lovcům velice líbí a my z toho máme samozřejmě radost. Počasí během celého závodu je doslova neskutečné, svítí slunce, bezvětří a to je přátelé 11. listopadu, ano, je tomu skutečně tak, je Svatého Martina.
Celý závod probíhá ve velmi kamarádské pohodě, všude je cítit přátelský duch a velká spokojenost s probíhajícím závodem a především s ulovenými rybami.
Závod končí, obloha se zatahuje a my cítíme, že jen tak tak vyhlásíme výsledky a začne pršet. Skutečně tomu tak i je, poslední vyvolávaní rybáři, kolem 100 místa, již přichází před pódium v dešti. Píši toto hodnocení a slyším, jak déšť bubnuje na parapety.
Přátelé, ruku na srdce, stále ještě někteří nevěříte na našeho patrona Svatého Petra? Psal jsem, že jsme ho s pokorou požádali o přímluvu za pěkný průběh závodu a především za počasí, a jak to dopadlo? Odpověď nechám na každém jednom z vás.

Veliké poděkování vám všem za účast a tak důležitý osobní přínos, veliké poděkování rozhodčím, veliké poděkování za bezchybné spočítání výsledků, veliké poděkování celému zázemí a opakované obrovské poděkování zlatým hochům od dopravy, kteří mi tak zásadně pomohli při zarybňování.
Věřte – nevěřte, dnešní závod, co do velikosti zarybnění a následně i ulovených ryb, je ze všech cca 25 ročníků této krásné akce jednoznačně nejúspěšnější. Děkuji vám všem, opět jste byli báječní.

Celkové výsledky

Candát_11.11.2023 celkem
Výsledky ke stažení

Kategorie do 16-ti let

Candát_11.11.2023 děti
Výsledky ke stažení

Sumář úlovků
Candát_11.11.2023 sumář úlovků