Zimní přívlač – závod dvojic 9.března 2024 – výsledky

Zimní přívlač 2024

FOTOGALERIE ZDE

Přátelé, milovníci závodů, letošní první ročník tohoto nezvykle brzkého závodu dvojic je v tuto chvíli již krásnou rybářskou historií. Jaký byl?
Do závodu se za větrného rána zapsal neuvěřitelný počet 247 rybářů z Čech, Slovenska, Ukrajiny a Polska. Rybařilo se ve 3 kolech po 90 minutách, v polovině každého kola byla dílčí rotace. Před závodem jsem psal, že z mého pohledu se nám podařilo velice dobře zarybnit a že podmínky pro braní pstruhů považuji za velmi dobré. Ano, tento odhad se plně naplnil a za závod se ulovilo 2821 ryb, což je více, než polovina nově dosazených ryb, celkem 5600 kusů. Lovili se i nádherní velcí pstruzi – s nadsázkou lososi mezi 50 – 69 cm.
Mám za to, že přesto, že velmi silně foukalo a především na hrázích si všichni rybáři zažili nepříjemné chvíle, tak moc rybářů závod předčasně neopustilo, což svědčí o mnohém, především o vytrvalosti a odhodlání všech zúčastněných rybářů, ale též i o zarybnění.
Vážení a milí přátelé, kamarádi, děkuji vám všem a každému jednomu za váš dnešní osobní přínos, který nelze nikdy ničím nahradit, děkuji i všem rozhodčím za jejich obětavý přístup a hlavně výdrž, děkuji i za bezchybné spočítání výsledků a i celému zázemí za zajištění občerstvení. Děkuji moc.
Musím také napsat, že jsem moc rád, že mi dnes celá řada rybářů ocenila mimořádné úsilí na úpravě bočních břehů na pk2. Je jisté, že pk2 doznala obrovské proměny, vše jsme spustili odvážně a na poslední chvíli a dnešní zkušenost a mnohé reakce jasně potvrdily správnost našeho konání. Kdyby stále ještě někdo pochyboval, doporučuji prohlédnout foto od Evy z průběhu prací a především, jak to na pk2 původně vypadalo, bahniska, močály, nerovný terén včetně několika metrů od břehů tvrdých rákosových a orobincových porostů. To vše dohromady rok za rokem pomalu vedlo k situaci, že jsme tuto krásnou přírodní nádrž pomalu, z pozice rybaření, ztráceli. Děkuji ještě jednou všem a každému jednomu z vás.